مقالات

دیابت بارداری

دیابت بارداری

سطح قند خون برخی از خانوم‌ها در طول دوران بارداری بالا می‌رود که به آن دیابت بارداری می‌گویند و‌‌‌‌ معمولا در هفته 24 تا 28 بارداری اتفاق می‌افتد. اگر به دیابت یا همان قند بارداری مبتلا شوید به این معنی نیست که قبل از این دوره نیز دیابت داشته‌اید و یا اینکه بعد از زایمان دچار دیابت خواهید شد، اما این موضوع احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

علائم دیابت بارداری

1) احساس تشنگی
2) افزایش ادرار و تکرر ادرار
3) کم شدن وزن با وجود اشتهای زیاد
4) خستگی مفرط
5) حالت تهوع و استفراغ
6) عفونت‌های مکرر
7) تاری دید

خانم های باردار که دچار اضافه وزن بیش از حد معمول هستند، در معرض ابتلا به دیابت در دوران حاملگی قرار دارند و اضافه وزنشان خطرناک‌ترین دلیل ابتلا به بیماری دیابت است؛ ریسک ابتلا به دیابت زمانی بالا می رود که چربی بدن در اطراف شکم ذخیره شده باشد
خانوم های باردار بالای ۳۵ سال و خانم‌هایی که نوزاد قبلی آن‌ها بیش از ۴ کیلوگرم وزن داشته‌اند و افرادی که در بارداری قبلی سابقه ابتلا به دیابت را داشته‌اند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به قند بارداری هستند.

خانوم های باردار با خصوصیات زیر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند:

1. داشتن سابقه خانوادگی دیابت
2. اضافه وزن قبل از بارداری
3. سن بالای 35 سال
4. سابقه زایمان نوزاد بالای 4 کیلوگرم
5. سابقه سندرم تخمدان پلی کیستیک
6. سابقه بارداری چند قلویی
7. سابقه ابتلا به دیابت بارداری
8. اضافه وزن بیش از حد طبیعی در دوران بارداری
9. سابقه سقط و یا زایمان زودرس

سونوگرافی مادران دیابتیک

سونوگرافی روش در دسترس جهت بررسی زودرس آنومالی های مادرزادی و ارزیابی رشد جنین می باشد.

نوزادان مادران دیابتیک بیشتر از سایر نوزادان در معرض ابتلا به ناهنجاریهای سیستم اسکلتی و قلبی می باشند. همچنین نوزادان مادران با دیابت بارداری ممکن است دچار کاهش وزن (IUGR) یا افزایش وزن (LGA) و همچنین دچار اختلالات جفت شوند. لذا مادران دیابتیک بیشتر از سایر مادران نیاز به بررسی دوره ای توسط سونوگرافی دارند و ارزیابی این نوزادان به صورت دقیق و با دستگاههای پیشرفته سونوگرافی توسط رادیولوژیست ضروری می باشد.

بارگذاری...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *