اولین چیزی که بعد از بارداری احتمالا از خودتان بپرسید این است که چه چیزهایی باید تغییر کند و چه چیزهایی ثابت بماند؟
یک پاسخ برای این سؤال شما فعالیت و ورزش سبک است. بهخاطر سلامت جنین، اغلب تصور میشود که ورزش در دوران بارداری برای مادر و کودک خطرناک است.
سطح قند خون برخی از خانومها در طول دوره بارداری بالا میرود که به آن دیابت بارداری میگویند و معمولا در هفته 24 تا 28 بارداری اتفاق میافتد. اگر به دیابت یا قند بارداری مبتلا شوید به این معنی نیست که قبل از این دوره دیابت داشتهاید و یا اینکه بعد از زایمان، دچار دیابت خواهید شد اما قند بارداری احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
سونوگرافی آنومالی اسکن در بهترین سونوگرافی تهران (سونوگرافی غربالگری مرحله دوم)، سونوگرافی بسیار دقیق از جنین و رحم مادر انجام میشود و رشد طبیعی جنین و محل قرارگیری جفت در رحم بررسی میشود. در آنومالی اسکن جنسیت جنین با دقت 100 درصد تعیین میشود. اندامهای مختلف جنین که در آنومالی اسکن مورد بررسی قرار میگیرد شامل موارد زیر است: شکل و اندازه سر جنین: مشکلات شدید مغزی در این مرحله از بارداری قابل مشاهده است. سر جنین از لحاظ اندازه و شکل توسط متخصص سونوگرافی به طور دقیق و با حوصله فراوان بررسی می شود و هر نوع مورد غیرطبیعی گزارش داده خواهد شد.
صورت جنین: ناهنجاریهای ناحیه صورت و شکاف لب د
پره اکلامپسی بارداری چیست؟ در بسیاری از موارد مشکلات ناشی از عارضه پرهاکلامپسی جدی نیست و مشکلی ایجاد نمیکند اما مواردی هم وجود دارد که درمان نشدن آن تهدیدی جدی برای مادر و جنین است. معمولاً نزدیک به انتهای دورۀ بارداری و حدوداً پس از هفتۀ 28 شروع میشود، اما ممکن است زودتر یا پس از زایمان نیز به وجود آید. در اغلب موارد، پرهاکلامپسی ممکن است موجب تشنج مادر شود یا روی رشد جنین تأثیرگذار باشد. به همین دلیل، برای شما سونوگرافیهای منظمی به منظور زیر نظر قرار دادن سلامت و رشد جنین تجویز میشود. بسیاری از زنانی که فشار خون بالا دارند، شانس زایمان طبیعی پس از هفتۀ 37 را خواهند داشت، اما اگر پرهاکلامپسی شدید دارید، ممکن است لازم باشد که زایمان شما زودتر از موعد و احتمالاً به روش سزارین انجام شود. علائمی که میتواند به دلیل پرهاکلامپسی ایجاد شود: • سردرد شدید • مشکلات دیداری مثل تاری دید یا جرقه زدن چشم • درد در ناحیۀ زیر دندهها • استفراغ شدید • تورم ناگهانی در صورت و دست ممکن است شما به پرهاکلامپسی شدید دچار باشید، اما هیچ نشانهای نیز نداشته باشید. اگر هر یک از علائم بالا را مشاهده کردید یا دلیلی دارید مبنی بر اینکه ممکن است به پرهاکلامپسی دچار شده باشید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا به بیمارستان مراجعه کنید. دلایل افزایشدهندۀ خطر پرهاکلامپسی و روشهای درمان • اولین بارداری شما باشد. • سن شما ۴۰ یا بالای ۴۰ سال باشد. • از آخرین بارداری شما ۱۰ سال گذشته باشد. • اضافه وزن زیاد داشته باشید. • سابقۀ خانوادگی در ابتلا به پرهاکلامپسی داشته باشید. • چندقلو باردار باشید. • قبل
((استراحت مطلق))، گاهی این واژه میتواند برای مادران باردار نگران کننده باشد اما پزشک در طول بارداری و در شرایطی خاص برای مادر باردار استراحت مطلق تجویز میکند. استراحت مطلق میتواند از ماندن در خانه و انجام کارهای سبک تا خوابیدن روی تخت و نداشتن کوچکترین حرکتی باشد. در این مطلب به معرفی انواع استراحت مطلق، دلایل تجویز، تأثیر آن در سلامت و راههای کنار آمدن با میپردازیم. استراحت مطلق به این مورد توجه داشته باشید وقتی برای شما استراحت مطلق تجویز میشود، باید بدانید که هیچ قانون مشخص و دقیقی از استراحت مطلق وجود ندارد، پس باید منظور پزشکتان از استراحت مطلق را به شکلی دقیق از خودش بپرسید. مثلا استراحت مطلق کامل به معنای سپری کردن ۲۴ ساعت شبانهروز در تخت است. طبق مطالب قبلی بهتر است به پهلوی چپ روی تخت دراز بکشید و بخوابید. این کار باعث میشود فشار رحم از روی عروق خونی و اعصاب اصلی شما برداشته شود، همچنین فشار ناشی از رحم روی دهانۀ رحم را کم میکند. برخی از پزشکان، استراحت با محدودیت کمتر را توصیه میکنند. در این حالت، شما باید در خانه بمانید و سعی کنید که بیشتر وقت را در تخت یا روی مبل سپری کنید، اما به طور مثال میتوانید غذا¬ درست کنید یا یکسری کارهای روزمره را انجام دهید. دلایل تجویز استراحت مطلق پزشکان معمولاً در مواردی که بارداری دوقلو، احتمال زایمان پیش از موعد داشته باشید یا دلیلی برای نارسایی دهانۀ رحم (سرویکس) برای شما وجود داشته باشد، استراحت مطلق را تجویز میکنند. پزشک ممکن است در صورت شک به محدودیت رشد جنین در رحم یا در صورت وجود جفت سرراهی یا شناسایی خونریزی در اطراف
آیا سونوگرافی واژینال در بارداری خطرناک است یا باعث سقط جنین میشود؟ باید بدانید که سونوگرافی واژینال برای شما و جنین مادامی که کیسه آب شما پاره نشده باشد کاملا بیخطر است، اما بسیار بسیار مهم است که انجام سونوگرافی نزد پزشک متخصص رادیولوژی و سونوگرافی انجام گیرد تا هیچ گونه خطایی به وجود نیاید. فقط توجه داشته باشید اگر به لاتکس حساسیت دارید، به سونوگرافیست اطلاع دهید تا بتواند از یک غلاف بدون لاتکس برای انجام سونوگرافی استفاده کند. عوارض جانبی خاصی برای سونوگرافی واژینال وجود ندارد بنابراین میتوانید بلافاصله بعد از آزمایش به فعالیتهای عادی خود بازگردید. تا زمانی که سونوگرافی واژینال را یک سونوگرافیست متخصص و حرفهای انجام دهد به هیچ عنوان خطر سقط جنین وجود ندارد. مانند سونوگرافی شکمی، سونوگرافی واژینال نیز در دوران بارداری امن است و مشکلی ایجاد نمیکند.
زمان تعیین جنسیت جنین در سونوگرافی بستگی بهنوع قرارگیری جنین و میزان چربی شکم مادر و نیز سابقه جراحی مادر مانند سزارین قبلی یا جراحیهای لگنی دارد (این موارد وضوح تصویر سونوگرافی را کاهش میدهند) دارد. در اکثر موارد میتوان با احتمال بالا جنسیت را در غربالگری اول (یازده الی چهارده هفته) با دستگاههای پیشرفته و در بهترین مراکز سونوگرافی تعیین کرد. ولی توصیه میگردد که تا زمان غربالگری دوم (هیجده الی بیست و دو هفته) مادران صبر کنند تا جنسیت قطعی تعیین شود. البته تعییین جنسیت قطعی در پانزده یا شانزده هفته توسط بهترین مرکز سونوگرافی امکانپذیر است. توصیه میگردد که به روشهای تشخیص جنسیت جنین با نمک، تعیین جنسیت جنین با ضربان قلب، تعیین جنسیت جنین با جوش شیرین، تعیین جنسیت با کلم قرمز یا تعیین جنسیت با سیر اصلا اعتماد نشود چون این روشها علمی و مورد تایید نمیباشند.  
سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی با پیشرفته ترین دستگاههای سونوگرافی توسط رادیولوژیست با تجربه در مدت زمان اندک هیچگونه اثری بر روی جنین ندارد
سونوگرافی ژل صورت و لب: جهت بررسی ژل لب یا ژل صورت یا ژل گونه تزریقی و تعیین محل آن و بررسی نوع ژل (ژل هیالورونیک یا ژل پاژ) نیاز به انجام سونوگرافی دقیق میباشد. سونوگرافی ژل تزریقی با تعیین محل دقیق و تعیین نوع ژل تزریقی با پیشرفته ترین و دستگاه سونوگرافی در بهترین مرکز سونوگرافی تهران ( سونوگرافی قلهک ) امکان پذیر میباشد.